mandag 12. august 2013

Hagen på Saga åpner igjen portene på søndag

For tredje året på rad åpner vi portene i anledning Hageselskapets 1000 åpne hager. I fjor hadde vi godt over 80 besøkende fra 12-17  på en fantastisk solfylt dag.I år satser vi på minst like godt vær og flere besøkende som finner veien helt frem til oss her i Enebakk.
Vi har noen faste gjester som hvert år kommer for å se hva vi har funnet på det siste året,for de som kjenner oss vet at vi sjelden sitter stille uten å ha hendene i ett nytt prosjekt,
Det høres utvilsomt slitsomt ut med alle disse prosjektene,men mye av arbeidet går også ut på utbedringer og kanskje en nyanskaffelse som krever sitt.....I går fikk vi en gammel grisetro av et venne par,denne ble fylt med grus, jord og  noe prydgress.Ikke mye jobb,men givende å forvandle noe på så kort tid.

I år har ett av de store prosjektene vært nettopp dammen til Morten og som seg hør og bør trengte han en gave til dammen.Ett besøk på Krukkegården i Ås kan virkelig anbefales om man er på jakt etter noe annet enn en gresk statue til hagen.Disse figurene er vel heller sjarmerende på sitt vis enn direkte bedårende.Jeg vet at det i denne serien finnes en som spiser snegler(og den hadde virkelig gjort susen her i snegleland)Men den var utsolgt..buhu. Denne karen bare sitter der og furter(på kvelden er det satt lykter som kun lyser opp figuren,så skrekk og gru den som lister seg rundt der på natterstid.

I forbindelse med åpen hage er det mulighet til å få kjøpt diverse fra overskuddet etter årets sådd ,egen dyrkede stauder og sement produkter.Helt utrolig hvor produktiv man kan være når man har en egen dag i uka hvor man kun kan dille med sitt.

I vinter sådde jeg sommerfuglbusker,utrolig nok er de allerede i blomst og siden det er så mange kan også disse selges på søndag.


Dette er det som gjør at vi elsker vår hage.Vi har ett unikt samarbeid og liker å jobbe sammen.Den tyngste jobben er det Morten som står for da kroppen og jeg til tider ikke spiller helt på lag. Småpirk som såing og luking er mitt felt,da Morten bli litt vel ivrig....
Søyletreet ble heller litt glisent etter en liten beskjæring,jeg gliste godt når han fortalte sånn i forbifarten at han hadde fikset litt på det..Fikset er nå det samme som å ribbe det, men la det være en ørlite topp...Men det skal gemalen ha..er ikke mange slike søyletrær rundt og forbi.

Håper at søndagen blir vellykket og at været viser seg fra sin beste side.Og er du i nærheten ikke nøl med å komme innenfor porten.
Ha en fortsatt deilig uke.)