mandag 10. september 2012

Høstgleder

Ute merker man at høsten sniker seg på,en rask titt rundt forbi avslører timer med høstsysler i vente.Rydding og klargjøring til neste sesong.Nedvasking av drivhus,pottetømming,ommøbleringer av planter venter.

Lengter etter en fridag hvor det faktisk er opphold nok slik at man rekker og samle inn feks frø.Helgene brukes til alt man aldri rakk i løpet av uka , etter jobb rekker jeg ikke mye dilling før mørket kommer.(hodelykt er innkjøpt nå……….)

Jeg blir litt vedmodig når høsten kommer(det føles aldri som at det faktisk har vært sommer…)Tiden har gått så fort! Krampaktig klamrer man seg fast til de varme solstrålene som fremdeles er der.Selv om det er høst, er det nå neste års prosjekter kan pønskes ut!!Stadig er det planter som ikke helt passer inn der de opprinelig ble satt.Noen har bare blitt for dominerende,feil farge,eller er totalt skivebom. Jeg plantet firtann veronika i storbedet,blomsten var pen nok den,men den trivedes i meste laget og har nå fått seg ny plass i utbryterbedet(stedet hvor de som ikke har begrensinger samles og trives..)Rotnettet ligner mistenkelig på skvallekål og jeg gravde dyyyypt og lenge for å fjerne alt.

På høsten er det mye flott og skaffe seg,”trengte flere roser og stauder”Klarte å få tak i den grønne rosen(Viridiflora)og en flott Burgundy ice rose,clematis”Rouge cardinal”,clematis”Miss Bateman”,magnolia stellata,magnolia”Susan”.Alle er satt i jorden med jugekors=velkommen til Drøbakk håper du vil trives her..!Og ett lenge ønske sitrontre er kommet i en samling av planter som nå har vokst seg til:)

Ved rosene er det nå kommet opp en vegg med armeringsmatter og pil for le

.066 063

Høsten er også den tiden da man virkelig få bonusen fra våronna.Vi har plukket kilovis med tomater og druer.Synes det er skikkelig kult med slike avlinger.Vi har til og med fått melon og aubergin i år!Blåbærene bærer endelig litt også.

047 061

Druene vi har er Hasansky Sladki  en kraftigvoksende russisk sort som er vinterherdig ned mot -25 til -35 grader. Druene er små og blå med god og søt smak. Klasene er middels store.

058 056

Utsikten fra peregolaen har vært uslåelig:)Meter på meter med ranker med deilige druer.

055 052

Gullfiskene er fisket opp, de har gradvis fått vende seg til akvarietilværelse på pikerommet og etter størrelsen å dømme har de hatt en fin sommer!

Med ønske om en deilig uke der ute:)

4 kommentarer:

Et nytt landsbyliv sa...

Koselig høstpost. Litt vemodig, men samtidig mye å glede seg over.

Anonym sa...

Fantastisk hage dere har Linda:-)Gleder meg til neste gang jeg får tatt en tur!! Viridiflora ser veldig flott ut:-)Klem JannePanne

Lin sa...

Nydelige bilder Linda! Også så flotte druer! Sitteplassen ved drivhuset hadde superfin vegg!
Hilse dine!

MarJE sa...

Det var virkelig ei flott avling. Deilig meg så store mengder sjølvprodusert frå hagen.
Kjekt å sjå alt det fine du har fått til.