tirsdag 12. februar 2013

X-faktor blomsterutgaven - hvit

På Moseplassen foregår det i disse dager en morsom x-faktor konkurranse;
http://moseplassen.com/2013/02/x-faktor-blomsterutgaven-hvit/


Mitt bidrag denne gang må bli den  lenge blomstrende duppesoleien( Ranunculus aconitifolius)'Pleniflorus'. 

Duppesoleie vokser i en stor tue,blomstene er hvite og fylte og blomsterstanden er grenet.Blomstrer i mai-juni og er da ett spektakulært syn der de mange blomstene svinger galant i vinden. Duppesoleie setter ikke frø og må derfor deles for formering.Tuen med duppesoleie er plassert i det hvite bedet og er ett virkelig skue mens den blomstrer.Etter blomstring visner den ned(jeg planter alltid duftlijer rundt slik at det aldri er "tomt" )vår duppesoleie er skaffet på det lokale plante loppemarkedet vårt  den har nå virkelig vokst seg stor og er en fryd og ha i hagen. 





Bildene er fra det hvite bedet(i ulike stadier)

Ha en fortsatt fin fin kveld der ute:)



















2 kommentarer:

Jannibele sa...

Hei! Jeg har laget en Må ha-liste inspirert av x-faktor konkurransen. Din duppesoleie er en av dem. Har brukt ditt bilde med lenke til bloggen din. Håper det er ok. Hvis ikke, må du bare gi en lyd så sletter jeg det. Her er lenken: http://enerhagen.blogspot.no/2013/02/ma-ha-effekten-av-x-faktor.html

Anonym sa...

Auf dem klassischen weißen Zifferblatt der Ballon Bleu de Cartier WE9001Z3 befinden sich große schwarze Stundenmarkierungen mit römischen Ziffern, die auf den ersten Blick die DNA darstellen, die die Cartier replica uhren identifiziert, ganz zu schweigen von den Zeigern an der Seite.
TAG Heuer replica