tirsdag 14. august 2012

Åpen hage er overstått og frø som virkelig har innfridd forventningene:

Søndagens 1000 åpne hager er vel overstått og roen har senket seg på Saga.Responsen og ikke minst været var helt utrolig,vi hadde over 80 besøkende!!Med strålende solskinn og herlige hagefolk som koste seg på cafeen til jentene og i overalt i hagen.Det gikk med myyyyye kaffe og 10 liter vaffelrøre,alle eggene og chilisaltet ble solgt.Fantastisk moro og givende at flere kan like det man er så glad i og legger ned arbeid i.Spesielt rørende var ett eldre ektepar som var her hele dagen:) og forflyttet seg rundt med kaffen mens de prøve satt alle sitteplassene,de skrøt uhemmet og fortalte at det var som å være i botanisk hage.

Gemalen og jeg svarte så godt det lot seg gjøre og det kjentes godt i hele kroppen at man hadde vært i sving i mange timer sammenhengende og pratet mye.(og stresset ørlite for å rekke alt..)

I forkant av besøket kom gode venner med vakre roser og fra ett annet godt vennepar fikk vi ett solur:)Jeg har lenge ønsket meg ett slik solur,men kan ikke ha ett ordinært(mann m/spyd)pga liten plass rundt der det skulle være.Hadde ikke tatt seg ut om noen ble ryggstukket når de bøyde seg for å dufte på rosene…

På søndagen kom innehaveren av det lokale hagesenteret (Sommer på Katthult)med ett stort lys kubbelys med holder til terrassen. 019                                       021

Ned mot roseplassen                                                                    En hyggelig hilsen fra gode venner

                                                        011

                                                               Fra jentenes cafe i peregolaen

 

Jeg har sådd mye gjennom årene og noe har virkelig vært tregt og vanskelig og få frem(noen ganger har jeg nok prøvd for hard og vært utålmodig..)I år er det en rekke lekkerbiskner som dukker opp.For bare to år siden sådde jeg frø fra vår sommerfuglbusk og allerede i år er de enorme og blomstrer!Utrolig lette å så,drømmer allerede om meter på meter med disse:)

                     007                                   010

                                           Egen sådde sommerfuglbusker er ikke galt!!

Eller sådde jeg og glemte helt en gjeng med disse(som spiret fint på egen hånd,etter at jeg glemte de under en benk i drivhuset…)Disse kalles Bells of Ireland(Moluccella laevis)og er skikkelig kule,ja takk flere av disse.

 

                     013                        014

Den aller kuleste er en revebjelle(Digitalis ferruginea”Gelber Herold”)Denne sådde jeg for 3 år siden tidligere har det kun blitt en liten rosett,i år kom det noen meget lange stengler ca 2,5 meter høye og en mengde knopper.Og det er virkelig ett skue der den står,bare sjekk disse!!006 014 017

Her skal det samles frø!!!!

.001 016 018

          Cosmos                                                  Alunrot                                               Voksurt

Frø fra egen hage kan virkelig gi fine planter:)

Med ønske om en fortsatt trivelig uke der ute:)

4 kommentarer:

Unknown sa...

Så flotte planter du har fått til ,
en får ett eget forhold til de en får frem fra frø.

Å så sommerfuglbusk har jeg ikke hørt om ,,spennende,,

Fine bilder , Marit.

4 i Kiellandsgata sa...

Så mange fine blomster du har. Mange av dem har ikke jeg sett før, og det synes jeg er artig=) Så artig at det ble en vellykket åpen dag. Kun en hage kunne besøkes i Trondheim. Veldig kjedelig. Gleder meg til min blir så fin at jeg kan være med. Fin kveld til deg. Vibeke=)

Elin sa...

Så bra Åpen hage-dagen gikk fint! 80 gjester i hagen... Shit! Men utrolig morro må det jo ha vært med folk som spør og beundrer hagen din. Og den ser jo også virkelig flott ut på bildene.

Mange fine bilder av selvsådde planter. Er jo så stas når egne planter blomstrer. Jeg likte spesielt godt alunrot og de irske klokkene.

Håper du får deg en velfortjent hvil nå:)

MarJE sa...

For ein flott hage du har. Forstår godt at gjestane dine stortrivdes hos deg. Utrulig mange flotte plantar og så kjekt når ein får til dei egen produserte.
Nydelig!!!!!!
Takk for denne vandringa på bloggen:)
Klem frå meg.